Salget af elbiler steg med 10% sidste år

Global_PlugIn_Electric_Car_Sales_2019

Så er tallene for det globale salg af elbiler i 2019 kommet. De viser et salg på ca. 2,2 millioner elbiler, hvilket svarer til en markedsandel på 2,5% eller 1 for hver 40 nye biler, der bliver solgt. Det er en stigning på 10% fra 2018.

Langt de fleste af bilerne er 100% elektriske (ca. 75%) og salget af hybridbiler er faldende.

Halvdelen af bilerne på top 20 listen er indiske og kinesiske modeller, der ikke markedsføres i Europa. Foruden amerikanske Tesla, har japanske Nissan og Mitsubishi og koreanske Hyuandai og Kia populære elbiler. Fra Europa er de mest populære elbiler fra BMW, Renault og Volkswagen.

På top 10 listen findes bl.a. Renault Zoe, som man i Danmark kan leje/lease hos Sixt. I denne måned er der endda en kampagne, hvor man kan prøve elbilen for blot 99 kroner om dagen. Og med gratis parkering i Københavns Kommune er det en oplagt mulighed for at køre elektrisk i det nye år.