Kan du huske den berømte pressekonference med en tudbrølende Michael Schumacher efter det italienske grand prix?

Efter Monaco er Monza den mest legendariske bane i Formel 1 kalenderen. Banen er kendt for sin beliggenhed i skoven, de dedikerede fans og så er det den hurtigste bane af dem alle. Den hurtigste omgang nogensinde i Formel 1 blev kørt af Jean Pablo Montoya på banen i 2004.

Men den hurtige bane betyder også at det er en af de farligste baner. Alene til Formel 1 løb er der omkommet 12. De fleste kender Ronnie Petersons ulykke i 1978 og det seneste dødsfald var i 2000, hvor en lokal marshall blev dræbt af et flyvende dæk. Det var også det løb hvor en stortudende Michael Schumacher brød sammen under pressemødet, så Mika Hakkinen og broderen Ralf måtte trøste ham. Men de var ikke klar over at nogen var omkommet på det tidspunkt. Schumacher græd fordi han havde tangeret en Ayrton Senna rekord.

Årets løb ser ud til at blive endnu en dyst mellem Mercedes og Ferrari, der er de eneste, der har motorkraft nok til at udnytte højhastighedsbanen. Forvent også at Force India kommer langt frem med Mercedes Power. Udover Hamilton/Vettel og Bottas/Raikkonen holder vi øje med de unge talenter Verstappen, Ocon og Vandoorne, der alle gjorde det godt til den første træning.

Nico Rosberg vandt det italienske grand prix sidste år. Hamilton og Vettel har begge vundet det tre gange og kan begge vinde igen. Alonso har vundet to gange, men vinder næppe på søndag.

Foto: Velgørenshedløb på Monza tidligere i år.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s